Unapređenje poslovanja stanara i korisnika coworking-a kroz mentorski program Tehnopolisa

10.12.2019

Tokom decembra mjeseca u IPC Tehnopolis održava se mentorski program, koji je organizovan sa ciljem pružanja pomoći preduzećima i start-upovima da razviju svoje ideje, ali i da se unaprijedi već postojeća saradnja IPC Tehnopolis sa stanarima, korisnicima coworking prostora i mladim preduzetnicima.

Na osnovu mapiranih potreba jedanaest učesnika, kreiran je mentorski program koji se sastoji od niza predavanja iz oblasti koje su njima potrebne, kako bi stečena znanja u narednom periodu mogli koristiti u svrhu razvoja svojih biznis ideja.

Teme koje su obuhvaćene ovim mentorskim programom su marketing, strateško planiranje, finansije i eksterni izvori finansiranja ideja.

Radionicom o marketingu obuhvaćene su teme: procjena ličnosti preduzetnika, analiza psihologije kupca, identifikacija prilika, pronalaženje adekvatnih resursa i relevantnih konekcija, kao i razvoj strategija brendiranja na Linkedinu i drugim društvenim mrežama.

U okviru mentorske sesije na temu „Strateško planiranje“ učesnici su se upoznali sa SWOT analizom, vizijom, misijom, vrijednostima, strateškim ciljevima i rezultatima, pretpostavkama, akcionim planovima i ljudskim resursima.

Temom „Eksterni izvori finansiranja“ biće obuhvaćeni načini upravljanja projektnim ciklusom, primjena pristupa logičkog okvira u strateškom planiranju, mjere efekata i upravljanje performansama, ali i o eksterni izvori finansiranja.

Posljednja tema koja će biti obuhvaćena mentorskim programom je “Finansije”, a njom će biti predstavljeni zakonodavni okviri za vođenje finansija u Crnoj Gori, osnovni ekonomsko-finansijski pokazatelji, ali i osnovna finansijska dokumentacija.

Mentorski program sprovodi se kao jedna od aktivnosti u okviru projekta CODE – Saradnja za razvoj prekograničnog poslovnog okruženja, a finansira ga Evropska unija kroz Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro 2014-2020.  Nosilac projekta je Grad Zadar, a projektni partneri su IPC Tehnopolis, Javno preduzeće „Biznis inovacije i tehnologije“ d.o.o. Tuzla, INTERA Tehnološki park Mostar i Agencija za regionalni razvoj ZADRA NOVA.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...