Uspješno završen prvi Kamp za mlade preduzetnike na Vučju

22.07.2018

Posljednji dan prvog Kampa za mlade preduzetnike u organizaciji IPC Tehnopolis obiježilo je mnogo zanimljivih događaja.

Izvršni direktor IPC Tehnopolis, Ratko Bataković, i dr Kovács Sárkány Hajnalka, direktorica kompanije European-Cert doo iz Subotice danas su potpisali ugovor o saradnji između ove dvije kompanije. European-Cert je međunarodno priznata firma koja se bavi pružanjem usluga u oblasti sertifikacije upravljačkih sistema, a prisutna je i u oblasti obuka i nastave, prvenstveno u Mađarskoj i u okolnim zemljama.

Učesnici Kampa su od menadžerke biznis inkubatora, Jelene Đedović i menadžera za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva, Aleksandra Janičića, bili u prilici da čuju šta je to što Tehnopolis nudi mladim preduzetnicima i na koji način im pomaže da ostvare svoje biznis ideje. Nakon toga, polaznici Kampa su predstavili svoje biznis planove na kojima su radili juče.

Blizu 20 učesnika iz Bara, Pljevalja, Podgorice, Herceg Novog, Tivta, Plužina i Nikšića, aktivno su učestvovali na radionicama i predavanjima, i u prethodna tri dana bili su u prilici da nauče šta to znači razvijati biznis u 21. vijeku, kako komunikacija utiče na poslovanje, koje su to savremene metode promocije, kako se izrađuju biznis planovi, šta je to startap i kako ga pokrenuti iz Crne Gore, kao i da upoznaju crnogorske privrednike koji su sa njima nesebično podijelili svoja iskustva i izazove u dugogodišnjem poslovanju. Istaknuti crnogorski privrednici – Zorica Zečević, Vladislav Čizmović, Radivoje Rašo Miljanić i Mirko Kotlaja ostavili su snažan utisak na sve prisutne, jer su uspjeli da objasne da je preduzetništvo put koji zahtijeva puno truda i vremena, ali da se vjera u sopstvenu ideju i ljubav prema njoj uvijek isplate.

Pored edukacije koja je bila u fokusu Kampa, ono što mu daje posebnu vrijednost jeste sjajna energija koja se u toku trodnevnog druženja stvorila između učesnika, predavača, privrednika i organizatora, i zahvaljući kojoj su se rodile i nove biznis ideje.

Trening je bio jedno nezaboravno iskustvo, jedinstven po mnogo čemu, a predavači su bili odlični, kao i čitava organizacija. Čuo sam mnogo informacija i stekao nova znanja koja mi mogu koristiti za sopstveni biznis. Veliki plus ovom Kampu je što je orijentisan na mlade ljude i energija koju smo imali tokom treninga je zadivljujuća“, rekao je Emir Strujić iz Pljevalja, jedan od učesnika koji je već započeo svoj preduzetnički put.

Kao završnica Kampa, svim polaznicima su dodijeljeni sertifikati o uspješno završenim obukama, nakon čega smo im poželjeli puno sreće u realizaciji njihovih preduzetničkih ideja i poručili da su im vrata Tehnopolisa uvijek otvorena.

Kamp je podržan od strane Alter Modusa, CKB, Ministarstva nauke i Ministarstva ekonomije, dok su samom događaju prisustvovali i predstavnici opština Pogorica, Tivat, Plužine, Herceg Novi i Pljevlja, Ministarstva ekonomije, Asocijacije poslovnih žena Crne Gore, Tehnološkog parka INTERA iz Mostara, Kliker IT Centra iz Beograda i kompanije European-Cert iz Subotice.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...