VIRAL: Proljeće donosi tri hakathona u Nikšiću, Mostaru i Banja Luci

22.03.2021

Primijeniti znanje stečeno kroz fakultetsko obrazovanje, riješiti stvarne probleme s kojima se susreću preduzeća iz poljoprivrednog sektora u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a pritom se dobro zabaviti sa svojim kolegama – sve to će to biti u prilici da učine učesnici hakatona koji će biti organizovani u Nikšiću, Mostaru i Banja Luci u drugoj polovini maja.

Hakatoni, organizovani kroz projekat VIRAL koji je kofinansiran sredstvima Evropske unije kroz Erasmus + program, biće fokusirani na primjenu informacionih tehnologija u poljoprivredi kroz razvoj softverskih i/ili hardveskih rješenja za izazove sa kojima se suočavanju poljoprivredna preduzeća u svakodnevnom poslovanju.

U toku 48h, timovi sastavljeni od studenata fakulteta uključenih u implementaciju projekta, radiće u prostorijama Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis, Inovacionog centra Banja Luka i INTERA Tehnološkog parka, na razvoju ovih rješenja uz pomoć mentora iz različitih područja, a kroz program će imati pirliku da čuju i različite govornike, te da nauče nešto više o vještinama prezentovanja. Timovi će svoja rješenja prezentovati pred stručnom komisijom, koja će izabrati one najbolje i nagraditi ih vrijednim nagradama.

Vodeći partner na projektu VIRAL je Univezitet u Banja Luci, a projekat implementiraju Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Džemal Bijedić Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli/Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Bijeljina, Univerzitet Waigeningen, Univerzitet Maribor, Univerzitet Bukurešt, Agro-voće, Jaffa-komerc, Plantaže 13. jul, Western Balkans Institute, Inovacioni centar Banja Luka, INTERA Tehnološki Park i Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije MANT.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...