WB6 Lab: Odabrane lokalne strukture

21.05.2020

ZAPADNI BALKAN – RYCO, GROUPE SOS Pulse, Omladinska mreža jugoistočne Evrope (South East European Youth Network (SEEYN), Institut Français i Franco-German kancelarija za mlade (FGIO / OFAJ) objavljuju izbor šest lokalnih struktura za implementaciju projekta WB6 Lab.

Lokalne institucije, izabrane između 45 kandidata sa Zapadnog Balkana, doprinijeće otvaranju novih prostora usklađivanja za mlade iz regiona kroz socijalno preduzetništvo. Oni će dostaviti program podrške, koji će se sastojati od faze ideje i faze regionalne inkubacije i pomoći će razvoju ukupno 72 projekta koji utiču na ranu fazu.

Program ima za cilj da mladim vođama projekata omogući da razviju inovativna rešenja za izazove sa kojima se suočavaju njihove zajednice i da obogate regionalni ekosistem socijalnog preduzetništva. Ovaj program podrške socijalnom preduzetništvu biće sproveden u dva ciklusa.

Lista odabranih lokalnih struktura

Povodom objavljivanja liste, generalni sekretar RYCO-a, Đuro Blanuša, istakao je da se RYCO raduje saradnji sa odabranim lokalnim strukturama na povezivanju mladih u regionu kroz socijalno preduzetništvo.

„Čvrsto vjerujemo da je istinska saradnja u regionu moguća samo kada počnete da povezujete ljude iz različitih oblasti. Socijalno preduzetništvo je svakako dobra prilika za stvaranje bolje regije za sve njene građane “, naglasio je Blanuša.

Izvršni direktor Groupe Sos Pulse, g. Kevin Goldberg, složio se i dodao da je dobijanje ovih šest novih partnera veoma važan korak ka jačanju društvenih inovacija u regionu.

„Veoma se radujemo ovoj saradnji i uzajamnoj podršci koja će mlade odvesti ka održivijem, inkluzivnom i pomirljivom društvu“, naglasio je g. Goldberg.

Izvršna direktorica SEEIN-a Mirela Rajković rekla je da je prosperitetna i mirna regija moguća ako odgajamo generaciju koja ima viziju ekonomije kroz socijalna sočiva, gdje će i ekonomske aktivnosti doprinijeti socijalnoj pravdi i biti motor održivog razvoja i napretka.

„U ovom smislu, drago nam je što smo započeli partnerstvo sa lokalnim strukturama iz regiona jugoistočne Evrope i pojačali svoj tim ljudima koji veruju u bolji region i mlade kao glavne pokretače napretka“, zaključila je gđa Rajković.

Konzorcijum projekta WB6 Lab pozdravlja nove snage u njihovom cilju da mladima Zapadnog Balkana otvore nove prostore usklađivanja kroz socijalno preduzetništvo. Takođe se zahvaljujemo svim podnosiocima zahtjeva koji su zainteresovani da postanu naši partneri i pozivamo ih da prate projektne aktivnosti i nastave svoj veliki rad na tome da Zapadni Balkan postane bolje mesto za sve.

Saznajte više o projektu ovdje.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...