Western Balkans Startup Forum: Vodeći međunarodni akteri za razvoj startup ekosistema sledeće nedjelje u Tehnopolisu

13.12.2018

WBSF18 – Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis u utorak, 18.12. i srijedu, 19.12. organizuje međunarodnu konferenciju pod nazivom “Western Balkans Startup Forum” sa ciljem analize uslova za razvoj startup ekosistema na Zapadnom Balkanu i definisanja preporuka za mjere podrške za tehnološki razvoj vođen inovacijama u regionu!

Kao jedan od ključnih aktera za razvoj inovacija i osnaživanje startup ekosistema u Crnoj Gori, Tehnopolis će tokom dvodnevne konferencije biti domaćin međunarodnim kreatorima i implementatorima politika, kao i vodećim predstavnicima tehnoloških parkova, startup-ova i malih i srednjih preduzeća u regionu koji su značajni za ovu oblast.

Događaj će otvoriti Darko Petrušić, Generalni direktor Direktorata za naučnoistraživačku djelatnost u Ministarstvu nauke, Radosav Babić, Generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima u Ministarstvu ekonomije, i Ratko Bataković, izvršni direktor IPC Tehnopolis.

Oba dana konferencije biće organizovane četiri panel diskusije na kojima će učestvovati rukovodioci regionalnih tehnoloških parkova i startup-ova, a neke od ključnih tema o kojima će se govoriti su: startup ekosistem Zapadnog Balkana, alternativno finansiranje startup-ova i mikro, malih i srednjih preduzeća kroz crowdfunding kao dobru praksu, kao i održivost organizacija za podršku poslovanju.

Nakon panel diskusija, uslijediće prezentacije business support organizacija, na kojima će učestvovati predstavnici ključnih biznis centara iz Evrope i regiona.

Kao uvod u Konferenciju, u nedjelju i ponedjeljak, 16. i 17. decembra Tehnopolis u saradnji sa Digitalizuj.me organizuje “Pre-Startup” radionicu namijenjenu startup-ovima, mladim kreativcima i inovatorima. Oni će tokom ova dva dana dobiti direktnu podršku i savjete za razvoj poslovnih ideja od iskusnih mentora koji godinama rade na razvoju crnogorske startup zajednice.

Završnog dana Konferencije biće upriličena prezentacija rezultata Tehnopolisa za 2018. godinu, nakon čega će biti svečano uručene godišnje “INVENTA” nagrade.

Ključna dešavanja tokom dvodnevne Konferencije možete pratiti na našim društvenim mrežama:

Twitter: @ipctehnopolis

Facebook: Inovaciono Preduzetnički Centar Tehnopolis

Instagram: @ipctehnopolis

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...