Zašto je EIT Jumpstarter pravi izbor za tebe?

30.03.2021

Evropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT) ovog proljeća organizuje novi krug Jumpstarter predakceleracijskog programa, koji je idealan za timove sa inovativnim poslovnim idejama, koji žele da svoju ideju pretvore u izvor prihoda!

Uz pomoć eksperata, kreativne zajednice, jedinstvenog znanja i tehnologije, njihov cilj je da podrže nosioce ideja da svoje ideje razviju, testiraju na tržištu i kreiraju održiv biznis. Program pokriva sedam tematskih oblasti:

 • health care: zdrav život, aktivno starenje i poboljšana zdravstvena zaštita;
 • raw materials: održivo pronažanje i snadbijevanje materijalima;
 • agro-food: optimizacija efikasnosti resursa i ekološke održivosti poljoprivrede, primarne proizvodnje, prerade, skladištenja, pakovanja, logistike / distribucije, maloprodaje, istraživanja potrošača, praćenja ishrane i pružanja hrane; razvoj prehrambenih proizvoda prilagođenih ishrani…
 • manufacturing industries: ljudi i roboti za održivi rad, proizvodnja aditiva za potpunu fleksibilnost, proizvodnja bez otpada za cirkularnu ekonomiju, platforme za digitalizovane mreže vrijednosti;
 • urban mobility: aktivna mobilnost, održiva gradska logistika, mobilnost i energija;
 • new European Bauhaus: estetika za objekte koja promoviše održivi dizajn i prirodne materijale;
 • energy: smanjenje troškova energije, povećanje performansi sistema i smanjenje emisije gasova.

Kao jedan od strateških partnera EIT Jumsptarter programa, a u cilju pružanja detaljnih informacija o uslovima i kriterijumima takmičenja, IPC Tehnopolis 6. aprila organizuje online Pre-Jumpstarter radionicu. Prijava je obavezna na linku: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtdeyrrzMoGtbtRKwBZPFbXbHsx80BOfIH, a dobrodošli su svi pojedinci i timovi koji imaju inovativnu ideju iz jedne od gore navedenih oblasti, koju žele da je razvijaju i da joj se posvete. Na radionici ćete saznati sve pojedinosti o programu, kriterijumima i načinu prijave, te olakšati sam proces apliciranja.

 

Jumpstarter takmičenje je podijeljeno u nekoliko faza:

Faza 1: Podnošenje ideja

Rok za prijave za Program je 16. april 2021. 23:59 h i prijave se vrše isključivo putem prijavnog obrasca na ovom linku. Podnosioci prijava treba da stave akcenat na: inovativni koncept, fazu razvoja njihove ideje, opis tima, objašnjavajući potrebu koju inovacija rješava i trenutne izazove tima.

Faza 2: Bootcamps i trenizi (online radionice) – jul 2021.

Cilj ove faze je kreiranje osnovnih kvalitativnih i kvantitativnih vještina za razvoj poslovnog modela startapova, kao i usavršavanje vještine pitching-a, tj. predstavljanja ideje investitoru.

Faza 3: Selekcija timova za lokalne zajedničke treninge

Po završetku bootcamp-a, timovi će učestvovati na online pitching takmičenju, nakon kojeg će 120 odabranih timova nastaviti sa narednom fazom takmičenja – lokalnim zajedničkim treninzima.

Faza 4: Lokalni zajednički treninzi – septembar 2021.

Treninzi će biti organizovani na više različitih lokacija i imaće za cilj da unaprijede vještine i biznis modele koje su startapovi razvili u toku bootcamp-a. Trajaće 40 sati i po završetku procesa timovi će biti osposobljeni za izradu konciznog biznis plana.

Faza 5: Selekcija za EIT Jumpstarter veliko finale – novembar 2021.

Stručni žiri će ocjenjivati biznis planove koje su startapovi pripremili uz pomoć mentora i pozvati 42 najbolja tima (po 6 iz svake oblasti) da pitch-uju na na velikom EIT Jumpstarter finalu!

Stručni žiri će odabrati po tri najbolja tima iz svake oblasti, koji će dobiti novčanu nagradu u iznosu od 10.000 eura za prvo, 7.000 eura za drugo i 5.000 eura za treće mjesto!

Kriterijumi za prijavu:

 • Predlozi moraju biti na engleskom jeziku;
 • Nepotpune prijave ili prijave bilo kojim drugim putem (npr. E-poštom) neće biti prihvaćene;
 • Ideja mora biti u okviru sedam glavnih izazova;
 • Dodatne informacije poput veb veze do projekta ili prezentacije mogu se priložiti kao podrška vašoj prijavi, ali nijesu obavezne.

Sve dodatne informacije možete pronaći na sljedećem liku: https://eit.europa.eu/our-activities/opportunities/eit-jumpstarter-2021

Evropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT) je nezavisno tijelo Evropske unije, osnovano sa ciljem da osnaži evropsku sposobnost za stvaranja inovacija, povezujući ključne aktere inovacija – startapove, istraživačke centre, univerzitete, mala i srednja preduzeća, inkubatore i akceleratore. Ujedno je i najveća evropska mreža inovacija koja okuplja i međusobno povezuje više od 1000 partnera.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...