Završen okrugli sto o zaštiti potrošača

29.11.2017

U Tehnopolisu je danas održan okrugli sto o primjeni Zakona o zaštiti potrošača.

Događaju su prisustvovali predstavnici Tehnopolisa, Ministarstva ekonomije i NVO „Naša budućnost“, Elektroprivrede, Uprave za inspekcijske poslove i CeMI-ja, kao i predstavnici lokalne zajednice, institucija, biznis i nevladinog sektora.

Ispred Ministarstva ekonomije govorio je Zdravko Vuksanović koji je prisutnima približio proces usavršavanja pravnog okvira Mreže za zaštitu potrošača, dok je glavna tržišna inspektorka Uprave za inspekcijske poslove, Nada Đurđić  govorila o praksi u inspekcijskom nadzoru. Nikoleta Tomović iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) govorila je o projektu i aplikaciji Potrošač.me, kao i o primjerima žalbi potrošača. O tome kako trgovci rješavaju problem žalbi potrošača govorio je Dragan Kadić iz Dispečerskog centra Elektroprivrede Crne Gore.

Ispred Tehnopolisa prisutnima se obratio Rade Zarubica, koji je predstavio nedavno otvoreno Savjetovalište za zaštitu potrošača, najčešće probleme zbog kojih se korisnici javljaju, te načine njihovog rješavanja.

Cilj okruglog stola bio je da se prisutnima ukaže na probleme sa kojima se susreću potrošači i trgovci i na taj način utiče na kvalitetnije kreiranje politike o sistemu zaštite potrošača.

Događaj je organizovala NVO „Naša budućnost“ u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...