Završen okrugli sto o zaštiti potrošača

29.11.2017

U Tehnopolisu je danas održan okrugli sto o primjeni Zakona o zaštiti potrošača.

Događaju su prisustvovali predstavnici Tehnopolisa, Ministarstva ekonomije i NVO „Naša budućnost“, Elektroprivrede, Uprave za inspekcijske poslove i CeMI-ja, kao i predstavnici lokalne zajednice, institucija, biznis i nevladinog sektora.

Ispred Ministarstva ekonomije govorio je Zdravko Vuksanović koji je prisutnima približio proces usavršavanja pravnog okvira Mreže za zaštitu potrošača, dok je glavna tržišna inspektorka Uprave za inspekcijske poslove, Nada Đurđić  govorila o praksi u inspekcijskom nadzoru. Nikoleta Tomović iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) govorila je o projektu i aplikaciji Potrošač.me, kao i o primjerima žalbi potrošača. O tome kako trgovci rješavaju problem žalbi potrošača govorio je Dragan Kadić iz Dispečerskog centra Elektroprivrede Crne Gore.

Ispred Tehnopolisa prisutnima se obratio Rade Zarubica, koji je predstavio nedavno otvoreno Savjetovalište za zaštitu potrošača, najčešće probleme zbog kojih se korisnici javljaju, te načine njihovog rješavanja.

Cilj okruglog stola bio je da se prisutnima ukaže na probleme sa kojima se susreću potrošači i trgovci i na taj način utiče na kvalitetnije kreiranje politike o sistemu zaštite potrošača.

Događaj je organizovala NVO „Naša budućnost“ u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis.

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...