Završen trodnevni Digital Cities bootcamp u Mokrinu

24.02.2018

Trodnevni bootcamp u Mokrinu, na kom je Tehnopolis učestvovao u sklopu projekta Digital Cities, sinoć je završen. Osim menadžerke biznis inkubatora IPC Tehnopolis, Jelene Đedović, ovom događaju je prisustvovao veliki broj stručnih predavača, vodećih eksperata iz Velike Britanije i sa Zapadnog Balkana, kao i predstavnika 39 habova i malih i srednjih preduzeća sa ovog područja.

Prvi dan bootcamp-a počeo je pregledom Digital Cities programa, koji su učesnicima predstavili Larisa Halilović, direktorica Britanskog Savjeta za Zapadni Balkan, i Relja Bobić, predstavnik firme Culture Code.

Nakon toga, uslijedilo je interaktivno predavanje Habiba Leševića, ko-osnivača berlinske agencije J2C – Journey 2 Creation, na temu preduzetništva i kreiranja i upravljanja digitalnim vrijednostima.

Drugog dana bootcamp-a učesnici su podijeljeni u dvije grupe i prošli su niz zanimljivih radionica:”Owning a product: intro to digital product management”, “Business development”, “Team culture”. Radionice su vodili Jovana Tokić, menadžer proizvoda i dizajner u kompaniji Autheos, Yiuwin Tsang, osnivač kompanije Disruptive Thinking i Nana Radenković, koosnivač i programski menadžer u habu Nova Iskra.

Na kraju dana za njih je organizovan obilazak Mokrin coworking kompleksa.

Trećeg dana kampa učesnici su bili u prilici da isprate tri inspirativna predavanja. Lazar Džamić, predavač i digitalni strateg na Fakultetu za medije i komunikaciju Beograd je govorio o marketing strategiji  i story telling-u za digitalne biznise.

O mapiranju zajednice i razvoju partnerstava govorio je Kerem Alper, preduzetnik i digitalni strateg, koosnivač transdisciplinarne inovativne platforme Atolye iz Istanbula.
Mališa Pušonja, Head of R&D je održao predavanje Unwrapping blockchain u okviru kojeg je govorio o kripto valutama.
Posle ovoga je uslijedila sesija sa pitanjima i odgovorima, kao i sumiranje trodnevne radionice.

Projekat DIGITAL CITIES je osnovan od strane Vlade Velike Britanije, a implementiraju ga Britanski savjet, u partnerstvu sa organizacijom Culture Code (Nova Iskra) i Creative England. Cilj programa je da poveže gradove, hub-ove i digitalna MSP sa Zapadnog Balkana sa kolegama iz Velike Britanije, sa fokusom na digitalne inovacije na poljima kreativne  industrije i primjene tehnologije u obrazovanju.

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...