Završena dvodnevna radionica o razvoju specijalizovanih ICT vještina u Budvi

05.10.2018

Deset mladih djevojaka iz Nikšića prisustvovalo je tokom prethodna dva dana radionici o razvoju specijalizovanih ICT vještina u Budvi, u okviru projekta „Podrška mladim ženama iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u IT-ju“ na kom je Tehnopolis partner.

Ispred Tehnopolisa, događaju su prisustvovali Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva, Đorđije Brkuljan, menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva i Miljana Peković, projekt asistentkinja.

Tokom dvodnevne radionice, učesnice su zajedno sa predstavnicima Tehnopolisa i vršnjakinjama iz Budve, Mostara i Banja Luke bile u prilici da se upoznaju sa informacionim tehnologijama, sajber bezbjednošću, Internet i cloud servisima. Pored edukativnog dijela, prisustvom na jednoj od najznačajnijih regionalnih konferencija „Festival informatičkih dostignuća – INFOFEST“, kroz direktnu komunikaciju sa predstavnicima uspješnih ICT kompanija, imale su priliku da se informišu o aktuelnim trendovima u informatici i da obiđu štandove različitih kompanija koje su prezentovale svoje aktivnosti.

Dodatno, djevojke su prisustvovale panelu „Inspirativne žene u ICT-ju“, tokom kojeg je 9 žena govorilo o svojim iskustvima sa ICT sektorom i razlozima za odabir upravo ove oblasti za razvoj karijere. Govornice na panelu su bile: Nada Raičević, Privredna komora Crne Gore, Ivana Ognjenović, UDG, Aleksandra Bošković i Amra Jukić, Build Studio, Sandra Novković i Nataša Radmilović, InfoStream, Jelena Matović, Win Soft, Snežana Ćalasan, Navira IT Solutions, i Andriana Magdalinou, Univerzitet u Atini.

Za završetak radionice učesnice su ispratile prezentaciju Erasmus+ projekta “Unapređenje studijskih programa u javnom zdravstvu”, nakon čega je koordinatorka projekta FY4ICT, Gorana Ćorić iz Intera Tehnološkog parka, učesnicama dodijelila sertifikate o učešću.

Organizatori događaja su Opština Budva i Institut savremenih tehnologija Crne Gore u sklopu projekta Podrška mladim ženama iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u IT-ju, koji se implementira kroz Erasmus+ program.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...