Završena radna posjeta Tehnološkom parku u Ljubljani

11.04.2017

Danas je završena dvodnevna radna posjeta delegacije Ministarstva nauke Crne Gore i Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis Tehnološkom parku u Ljubljani. Crnogorsku delegaciju je predvodila Smiljana Prelević, sekretar Ministarstva nauke, Ratko Bataković, izvršni direktor Tehnopolisa i Stanica Popović, I savjetnik u Ambasadi Crne Gore u Ljubljani.

Osim direktora TP Ljubljana, gospodina Iztoka Lesjaka, na strani domaćina su bili i Marijana Majerič i Domen Bole.

Prvog dana posjete predstavljene su institucije i rezultati njihovog dosadašnjeg rada.

Drugog dana radne posjete direktor Tehnopolisa, gospodin Bataković sa partnerima iz TP Ljubljana obišao je kompletan Tehnološki park i upoznao se sa primjerima dobre prakse korišćenja infrastrukture kojom raspolažu.

Razmatrane su i mogućnosti sprovođenja konkretnih aktivnosti koje će se odnositi na transfer znanja između dvije institucije, studijske posjete primjerima najbolje prakse, korišćenje online platformi kreiranih od strane Tehnopolisa i TP Ljubljana u cilju promovisanja aktivnosti, povećanja vidljivosti i omogućavanja umrežavanja sa drugim partnerskim institucijama, uspostavljanje dobrih veza sa njihovom istraživačkom institucijom kako bi omogućili korisnicima podrške Tehnopolisa da koriste kapacitete TP Ljubljana, kao i dobijanje pravovremenih informacija o poslovnim procesima, pripravničkim praksama, seminarima, obukama i stipendijama kojima je moguće pristupiti kroz njihovu instituciju.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...