Završena regionalna radionica sa fokusom na unapređenju programa akceleracije i projektnih partnerstava

11.04.2019

Tokom prethodna tri dana u Tehnopolisu je održana trodnevna radionica za razvoj kapaciteta hab menadžera Zapadnog Balkana.

Ovog puta bili smo domaćini radionice koja je okupila 14 menadžera iz 11 habova zemalja regiona, a koji su kroz interaktivan rad učili na koji način da ojačaju svoje organizacije kako bi na taj način unaprijedili podršku koju pružaju startapovima.

Obrađene su dvije ključne teme: akceleracija i projektno partnerstvo.

Opšta ideja prve radionice je bila da učesnici shvate šta su zapravo akceleratori, kako oni generalno djeluju, šta je moguće od njih naučiti i što je najvažnije – da li ima smisla uspostavljati ih ili jednostavno koristiti neke elemente akceleratora, koji bi doprinijeli većoj efikasnosti habova. Prisutnima je prezentovan i ABC akcelerator iz Ljubljane, jedan od najznačajnijih regionalnih akceleratora, pa su na konkretnom primjeru upoznati sa programima akceleracije, načinima funkcionisanja i osnivanja istih.

Trećeg dana učesnici su aktivno razvijali zajedničke projektne ideje sa regionalnim stručnjakom i postavili temelje za potencijalno projektno partnerstvo spremno za apliciranje u postojećim ili budućim regionalnim fondovima. Cilj radionice je bio da se svi regionalni partneri uključe u rad i da se podstakne njihova saradnja, kako bi se kreirale zajedničke inicijative zemalja Zapadnog Balkana. Osim toga, predstavnica Tehnopolisa Miljana Peković, asistentkinja na projektnim aktivnostima, predstavila je naša praktična iskustva u pripremi projekata za drugi poziv za projekte u sklopu Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME i iskustva u implementaciji i izvještavanju po projektima CODE, FILA, BRE i CrowdStream.

Realizovana radionica za hab menadžere dio je projekta “Strengthening the Startup EcoSystem in the Western Balkan Region”, koji je finansiran od strane Regionalnog fonda za promociju spoljne trgovine – GIZ/ORF FT. IPC Tehnopolis je jedan od partnera na ovom projektu.

Povezani članci

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Otvorene prijave za obuku o upravljanju CNC mašinama

Želite li posao u oblasti inženjeringa i proizvodnje? Imamo sjajnu priliku za vas! IPC Tehnopolis organizuje obuku iz oblasti CAD/CAM softvera i CNC mašina, za nezaposlena lica sa teritorije Crne Gore, bez obzira na predznanje iz ove oblasti. Imajući u vidu značaj ove...

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

Uspješno završena obuka „Akademija prodaje“

U okviru Programa edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu uspješno je organizovana i sprovedena obuka „Akademija prodaje“. Obuka je obuhvatila osnovne teme prodaje, a polaznici su bili izuzetno zadovoljni stečenim znanjima i podijeljenim iskustvom od strane...