Zimska škola preduzetništva

21.03.2016

Predstavnici TEHNOPOLISA – izvršni direktor Ratko Bataković, projekt menadžer Jelena Đedović i stručni saradnik Stefan Jocović, su učestvovali na „Zimskoj školi preduzetništva i inovacija“ koja je organizovana kao dio projekta Platforma za transakademsku saradnju u oblasti inovacija – PACiNNO, održanoj na Ekonomskom fakuletu u Podgorici 18. i 19. januara.

PACiNNO projekat je jedan od strateških IPA projekata Jadranskog prekograničnog programa koji je počeo u novembru 2013, a trajaće do marta 2016. godine. Projekat realizuju Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, Univerzitet u Trstu, COBIK centar iz Slovenije, Medicinski fakultet Univerziteta u Rijeci, Institut “Mihajlo Pupin”, Ekonomski fakultet u Podgorici, Univerzitet u Tirani, te Jonski univerzitet.

Primarni fokus škole je bio na pitanjima razvoja inovativnih projekata, zaštite intelektualnih prava, sticanja preduzetničkih vještina i menadžerskih sposobnosti, zatim dostupnim modelima podrške za razvoj inovativnih start-up preduzeća u zemlji i regionu te modernim trendovima u domenu razvoja start-up kompanija. Akcenat je stavljen na prenos praktičnih znanja i vještina koja za cilj imaju unapređenje teorijskih znanja i sposobnosti.

Na školi su izlagali:

• Gordana Danilović Grković – Tehnološki park Beograd, Srbija
• Petra Karanikić – Ured za transfer tehnologija, Sveučilište u Rijeci, Hrvatska
• Darko Petrušić – Pomoćnik Ministra nauke, Vlada Crne Gore
• Nikola Vulić, UNICEF Youth Innovation Lab, Crna Gora
• Vladimir Vulić, NVO Digitalizuj.Me
• Radivoje Drobnjak, PACiNNO Crna Gora
• Velibor Bošković, PACiNNO Crna Gora

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...