ZZZCG: Prezentovan Javni poziv za finansiranje projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom

02.02.2018

Zavod za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) – Područna jedinica Nikšić predstavio je danas u Tehnopolisu Javni poziv za dodjelu grant šeme u iznosu od 1,5 miliona eura za finansiranje projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom, u koje bi trebalo da bude uključeno oko 180 pripadnika te populacije.

Budžetom za ovu godinu Fondu za profesionalnu rehablitiaciju je opredijeljeno šest miliona EUR, od kojih su 3,3 miliona za finansiranje projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom.

Kada je riječ o finansijskim aspektima ovog javnog poziva, minimalni iznos granta koji se može dodijeliti je 30 hiljada EUR, dok je maksimalan iznos 70 hiljada eura.

Sufinansiranje projekata je obavezno, što znači da svaki podnosilac prijave mora obezbijediti sufinansiranje u minimalnom iznosu od pet odsto, od ukupno opravdanih troškova projekta.

Prema riječima Gracijele Rakonjac, Savjetnice u Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom, lice sa invaliditetom, kao učesnik projekta, ne može biti uključeno u više projekata.

“Lica sa invaliditetom, koja su uključena u projekte po javnim pozivima, od marta i avgusta 2017. godine, ne mogu biti uključena u projekte po ovom javnom pozivu. To je bitno da bi što veći broj lica sa invaliditetom uključili kroz projekte koji će biti finansirani ovim javnim pozivom”, pojasnila je Rakonjac.

Svi projektni predlozi, kako je navela, moraju predviđati uključivanje najmanje šest lica sa invaliditetom, i zapošljavanje najmanje četvoro tokom trajanja projekta i to u najkraćem trajanju od šest mjeseci.

U narednom periodu biće raspisan još jedan konkurs za raspodjelu preostalih 1,5 miliona EUR.

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...