CODE Hub – Nikšić dobija prvi coworking prostor

19.03.2018

Krajem narednog mjeseca u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis u Nikšiću biće otvoren prvi coworking prostor – CODE Hub Nikšić, mjesto gdje će, za početak, 30 odabranih kandidata narednih godinu i po imati priliku da upravo u tom prostoru razvijaju svoje ideje.

Čitava priča rezultat je projekta “CODE – Cooperation for Development of Cross-Border Business Environment” koji je finansiran iz Interreg IPA CBC Programme HR-BH-MNE 2014-2020. Pored nikšićkog Tehnopolisa na realizaciji identičnih coworking prostora rade i partneri iz Zadra, Mostara i Tuzle. CODE Hub Nikšić će prije svega biti namijenjen timovima s poslovnim idejama, startup-ovima, IT preduzećima i stručnjacima, ali i pojedincima, studentima, freelancerima, digitalnim nomadima i turistima.

Osim osnovnih uslova za rad, ovaj prostor će korisnicima pružati i mogućnosti za korišćenje sala za sastanke, kuhinje i prostora za relaksaciju.

“CODE Hub Nikšić je zamišljen kao mjesto gdje će se generisati i razvijati inovativne ideje, a istovremeno stvarati međusobna saradnja različitih sektora. Sam prostor će, po ugledu na globalno poznate coworking prostore, pored mjesta za rad imati i propratne sadržaje kao što su prostori za odmor i rekreaciju i kuhinju koji će biti dostupni korisnicima”, otkriva za portal Onogošt projekt menadžer Tehnopolisa, Aleksandar Janičić.

Kada počne sa radom, ovaj coworking prostor “naseliće” 30 odabranih kandidata, a broj će možda biti i veći u zavisnosti od perioda boravka korisnika na dnevnom i mjesečnom nivou.

“Coworking prostor će imati različite vidove ponude, za ljude koji žele da stalno rade u okviru tog prostora, ili one koji žele da rade samo u određenim terminima, kao i za ljude koji žele samo par sati da provedu u samom prostoru. Mi ćemo obezbijediti eksperte iz različitih oblasti koji će imati zadatak da osnaže korisnike coworking prostora i da im omoguće sticanje znanja i vještina iz različitih oblasti u cilju njihovog daljeg razvoja”, objašnjava on.

Dodatno, kroz navedeni CODE projekat planirana je organizacija raznovrsnih edukativnih, promotivnih i motivacionih događaja koji će se održavati u ovom coworking prostoru.

Povezani članci

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Otpočela faza Ideacije RISE projekta

Juče održanim MeetUp-om na temu potencijala za razvoj društvenog preduzetništva započela je faza Ideacije RISE (Regionalni inkubator za društveno preduzetništvo) projekta. Ovaj događaj je po prvi put okupio četvtu generaciju RISE timova, u cilju dodatne motivacije za...