CODE Hub – Nikšić dobija prvi coworking prostor

19.03.2018

Krajem narednog mjeseca u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis u Nikšiću biće otvoren prvi coworking prostor – CODE Hub Nikšić, mjesto gdje će, za početak, 30 odabranih kandidata narednih godinu i po imati priliku da upravo u tom prostoru razvijaju svoje ideje.

Čitava priča rezultat je projekta “CODE – Cooperation for Development of Cross-Border Business Environment” koji je finansiran iz Interreg IPA CBC Programme HR-BH-MNE 2014-2020. Pored nikšićkog Tehnopolisa na realizaciji identičnih coworking prostora rade i partneri iz Zadra, Mostara i Tuzle. CODE Hub Nikšić će prije svega biti namijenjen timovima s poslovnim idejama, startup-ovima, IT preduzećima i stručnjacima, ali i pojedincima, studentima, freelancerima, digitalnim nomadima i turistima.

Osim osnovnih uslova za rad, ovaj prostor će korisnicima pružati i mogućnosti za korišćenje sala za sastanke, kuhinje i prostora za relaksaciju.

“CODE Hub Nikšić je zamišljen kao mjesto gdje će se generisati i razvijati inovativne ideje, a istovremeno stvarati međusobna saradnja različitih sektora. Sam prostor će, po ugledu na globalno poznate coworking prostore, pored mjesta za rad imati i propratne sadržaje kao što su prostori za odmor i rekreaciju i kuhinju koji će biti dostupni korisnicima”, otkriva za portal Onogošt projekt menadžer Tehnopolisa, Aleksandar Janičić.

Kada počne sa radom, ovaj coworking prostor “naseliće” 30 odabranih kandidata, a broj će možda biti i veći u zavisnosti od perioda boravka korisnika na dnevnom i mjesečnom nivou.

“Coworking prostor će imati različite vidove ponude, za ljude koji žele da stalno rade u okviru tog prostora, ili one koji žele da rade samo u određenim terminima, kao i za ljude koji žele samo par sati da provedu u samom prostoru. Mi ćemo obezbijediti eksperte iz različitih oblasti koji će imati zadatak da osnaže korisnike coworking prostora i da im omoguće sticanje znanja i vještina iz različitih oblasti u cilju njihovog daljeg razvoja”, objašnjava on.

Dodatno, kroz navedeni CODE projekat planirana je organizacija raznovrsnih edukativnih, promotivnih i motivacionih događaja koji će se održavati u ovom coworking prostoru.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...