Delegacija Indonezije u posjeti Tehnopolisu

19.03.2018

Delegacija Indonezije danas je posjetila Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis u sklopu zvanične posjete Nikšiću.

Prvi sastanak u okviru navedene posjete održan je sa predstavnicima Opštine Nikšić, i to na temu prezentacije privrednih potencijala našeg grada, sa posebnim fokusom na poljoprivredu i ruralni razvoj.

Nakon toga je održan sastanak sa predstavnicima IPC Tehnopolis, kojem su prisustvovali izvršni direktor Ratko Bataković, menadžerka biznis inkubatora Jelena Đedović, program menadžer Đorđije Brkuljan i projekt menadžer Aleksandar Janičić, kao i Daniela Dedić, direktorica Direkcije u okviru Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i Marija Martić, Savjetnica I u MVPCG.

Indonežansku delegaciju su činili: Muhammad Anshor, generalni direktor za američke i evropske poslove, Harry R.J. Kandou, ambasador Indonezije u Crnoj Gori, Ardian Wicaksono, direktor evropskih poslova III, Masriati Lita Saadia Pratama, direktorica pod-direktorata za evropske poslove III, Amelia M. N. Tampubolon, prva sekretarka Ambasade, Reza Wiranataatmadja, prvi sekretar Ambasade, Juriani Nurhayati, Sekretarijat generalnog direktorata za američke i evropske poslove, i Ravky Adi Permato, predstavnik Direktorata za evropske poslove III.

Teme sastanka sa predstavnicima Tehnopolisa su bile osnovne informacije o Tehnopolisu, rezultati u toku 2017. godine, biznis inkubator, projektni i programski sektor, zatim prezentacija privrednih potencijala opštine Nikšić sa fokusom na poljoprivredu i ruralni razvoj, te prezentacija međunarodnih organizacija iz oblasti poljoprivrede baziranih u IPC Tehnopolis (IFAD – International Fund for Agricultural Development, SWG RRD – South Eastern Europe Regional Rural Development Standing Working Group).

Na sastanku su utvrđeni modaliteti buduće saradnje u više pravaca, kao i potencijali za razmjenu eksperata i saradnju između naših i njihovih biznis centara.

Nakon prezentacije, upriličen je obilazak Tehnopolisa.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...