Delegacija predstavnika Japanske agencije za međunarodnu saradnju boravila u posjeti Tehnopolisu

02.07.2018

Delegacija predstavnika Japanske agencije za međunarodnu saradnju danas je posjetila Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis u sklopu zvanične posjete Nikšiću.  Ispred Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) Tehnopolis su posjetili Hattori Osamu, predstavnik HQ JICA iz Tokija i Ryouhei Anzai, asistent za Balkan, a delegaciju je predvodila Daniela Đurđić Dedić, direktorica Direkcije za Afriku, Bliski Istok, Aziju, Australiju i Pacifik u Generalnom direktoratu za bilateralne poslove Ministarstva vanjskih poslova.

Na samom početku, goste je pozdravio izvršni direktor Tehnopolisa, gospodin Ratko Bataković, nakon čega su predstavnici delegacije bili u prilici da se upoznaju sa dosadašnjim i tekućim aktivnostima Tehnopolisa i infrastrukturom. Osim toga, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva Aleksandar Janičić upoznao ih je sa planom valorizacije Doma revolucije i potencijalima za razvoj ovog objekta.

Nakon prezentacije, upriličena je i posjeta gradilištu gdje su predstavnici Agencije bili u prilici da razgovaraju o mogućnostima saradnje između Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis i ove organizacije, te da se u razgovoru sa predstavnicima Tehnopolisa i sekretarom Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine u Opštini Nikšić, Nebojšom Adžićem, na licu mjesta upoznaju sa dinamikom izgradnje i realizacije projekta.

Ispred Tehnopolisa sastanku su prisustvovali izvršni direktor Ratko Bataković, menadžerka biznis inkubatora Jelena Đedović, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva Aleksandar Janičić i menadžer za programske aktivnosti i razvoj preduzetništva Đorđije Brkuljan.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...