Dizajn i štampa

15.03.2024

Ne postoji mnogo zanimanja koje danas možemo primijeniti gotovo u svim industrijskim granama. Jedno od njih je i grafički dizajn, a dizajneri su upravo zbog univerzalne primjene znanja veoma traženi.

U okviru ovog kursa, kroz proces kreiranja idealnog grafičkog rješenja će vas i ove godine voditi osnivači Bad Brain studija, Milovan Kadović i Ilija Nikčević koji su svoje višegodišnje iskustvo u ovoj oblasti generisali u uspješan poslovni projekat.

Obuka je zamišljena kao tromjesečni kurs teorijskih i praktičnih predavanja i vježbi, sa ciljem da se polaznici osposobe da samostalno rade u polju grafičkog dizajna i da se napravi dobra platforma za dalji razvoj ka profesionalnom bavljenju ovim pozivom.

Teme koje će se obrađivati su:

 • Istorija grafičkih komunikacija;
 • Istorija štamparstva;
 • Teorija forme;
 • Tipografija;
 • Fotografija;
 • Ilustracija;
 • Oblikovanje knjige;
 • Oblikovanje znaka;
 • Praktični rad u Adobe-ovim programima za grafičku manipulaciju: Photoshop-u, Illustrator-u, In design-u.

Uslovi za pohađanje obuke:

 • Posjedovanje laptopa.

Trajanje obuke i termini:

 • Obuka će biti realizovana u periodu od 07. maja do 30. jula, utorkom i četvrtkom u terminu od 18.30h do 20.00h.

Uputstvo za prijavu:

Prijavu u kojoj ćete navesti vaše ime i prezime, godinu rođenja, broj telefona i obuku za koju se prijavljujete pošaljite na email adresu: [email protected]. U naslovu mejla navedite za koju se obuku prijavljujete (npr. Prijava za obuku o dizajnu i štampi).

Svi zainteresovani mogu poslati prijavu isključivo za sebe (prijave više osoba u jednom email-u neće biti prihvaćene) i može se prijaviti za pohađanje maksimalno dvije obuke.

NAPOMENA:

 • Uz prijavu obavezno pošaljite CV i motivaciono pismo u kojem ćete navesti zašto se prijavljujete za obuku (u Word ili PDF formatu).
 • Nekompletne prijave se neće razmatrati.

PRIJAVE SU OTVORENE OD 15.03. DO 10.04. 

Predavač će na osnovu prijavne dokumentacije izvršiti selekciju kandidata za pohađanje obuke.

Predviđeni broj polaznika/ca je 10.

*O predavaču:

Bad Brain studio postoji od 2016. godine i formirali su ga Milovan Kadović i Ilija Nikčević.

Osnivači su generisali višegodišnje iskustvo rada u polju grafičkog oblikovanja u uspješan poslovni projekat i dokazali da su dorasli tržišnim zahtjevima. U svom radu potenciraju lično i kreativno i pokazatelj su da se umjetničko i komercijalno mogu naći u istom proizvodu.

Program edukacija IPC Tehnopolis za 2024. godinu finansijski je podržala Opština Nikšić.

 

Povezani članci

Škola stripa i ilustracije

Škola stripa i ilustracije

Škola stripa i ilustracije je kurs namijenjen osobama koje su zainteresovane za medij stripa, ilustraciju, uopšte vizuelne umjetnosti, ali i naraciju i pisanje. Kurs je uzrasno prilagodljiv, ali zbog pretpostavke opismenjenosti nije za djecu nižih razreda osnovne...

Finansije za nefinansijere

Finansije za nefinansijere

Sticanje znanja iz oblasti finansija, uključujući finansijske izvještaje, zakonske regulative, računovodstvo i identifikacija rizika imaju za cilj poboljšanje profita. Dobra organizacija, razumijevanje računovodstva i registrovanje potencijalnih rizika imaju za...

Digitalni marketing

Digitalni marketing

Ovu obuku mogu pohađati svi zainteresovani za oblasti marketinga i svi oni koji imaju osnovnu pismenost na digitalnim kanalima (društvene mreže, vebsajtovi i marketing na istima). Obuka se razvija od početnog do naprednog nivoa, dok je fokus je na malim i srednjih...