Održana prezentacija projekta FY4ICT

07.03.2018

Projekt menadžer IPC Tehnopolis Aleksandar Janičić i projekt asistentkinja Miljana Peković danas su u Tehnopolisu prezentovali projekat “Podrška mladim ženama iz BiH i Crne Gore u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u IT-u”.

Projekt asistentkinja Miljana Peković predstavila je učesnicima ključne aktivnosti na projektu, koje podrazumijevaju: tri dvodnevne radionice za razvoj preduzetničkog duha i IT vještina u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, dvije desetodnevne razmjene u Sloveniji u Bugarskoj radi upoznavanja sa primjerima prakse uspješnih institucija iz EU, regionalni samit Žene&Djevojke u BiH i CG – Go Digital i Woman4ICTHub@WB – Regionalni preduzetnički centar za žene u IT-u.

Događaju su prisustvovale potencijalne učesnice i predstavnice srednjih škola iz Nikšića koje će biti uključene u implementaciju projekta.

Projekat FY4ICT ima za cilj da edukuje i motiviše mlade žene iz BiH i Crne Gore da započnu svoju karijeru podstičući preduzetnički duh u IT-u kroz razmjenu najboljih praksi i mobilnost za neformalno učenje u saradnji sa iskusnim partnerskim institucijama iz Evropske Unije, a sprovodi se u sklopu programa Erasmus + i finansiran je sredstvima Evropske Unije.

Nosilac projekta je INTERA Tehnološki park, a sprovodi se u saradnji sa Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis, Opštinom Budva,  Institutom savremenih tehnologija iz Podgorice, Inovacionim centrom iz Banja Luke,  Bugarskim centrom za žene u tehnologiji i VEDOMA Zavodom za razvoj znanja i preduzetništva.

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...