Tehnopolis dobitnik prestižnog priznanja za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi

18.03.2019

Nezavisni Međunarodni komitet za dodjelu priznanja i nagrada, koga čini trinaest članova akademske zajednice iz zemalja bivše Jugoslavije, Austrije, Njemačke i Švajcarske, donio je odluku da posebna nagrada i priznanje za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi “Stvaratelji za stoljeća” za 2018. godinu, pripadne Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis.

Čitav proces animiranja i predlaganja laureata trajao je 8,5 mjeseci, a u sedam kategorija nagrada od 162 predlagača pristiglo je 411 kandidatura iz sedam zemalja (Austrija, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Norveška, Slovenija i Srbija). Organizatori, autori i nosioci svih aktivnosti su: Međunarodni ekonomski forum Perspektive, Dubrovnik, Međunarodni klub laureata Stvaratelji za stoljeća Dubrovnik / Skoplje i Mreža mladih poduzetnika “4E – Ekonomija, energija, ekologija, Europa 2050” Dubrovnik / Podgorica.

Dodatno analizirajući rezultate rada Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis, a posebno imajući u vidu efektivnost i produktivnost u radu, Međunarodni komitet je donio odluku o dodjeli nagrade. Tehnopolis će se tako naći i u luksuzno opremljenoj monografiji koja će obuhvatiti sve dobitnike ovog priznanja od 2014. do danas.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” će se održati u Dubrovniku, hotel Dubrovnik Palace od 22. do 24.03.2019. godine, u prisustvu brojnih zvaničnika Republike Hrvatske; ministara iz zemalja iz kojih su laureati; pripadnika diplomatskog kora, preduzetnika, značajnijih medija i nevladinih organizacija iz srednje i jugoistočne Europe.

U navedenom periodu, paralelno će biti održan i 6. Regionalni samit poduzetnika (RSP) srednje i jugoistočne Europe „300 najboljih“, koji će biti prilika za susrete sa nagrađenim kako ove, tako i prethodnih godina i brojnim uglednim predstavnicima biznis i akademskog miljea.

Povezani članci

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

U Ljubljani održan radni sastanak projekta RTIT >>

Dvodnevni radni sastanak projekta "Knowhow Communities for Accelerating RTI Transfer in the Danube Region" (RTIT>>) uspješno je održan u Ljubljani. Ovaj sastanak je bio i prva prilika da se projektni partneri sretnu uživo i zajedno rade na definisanju koraka za...

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Innovation Minds pobjednik Startup kampa za mlade

Današnjim Demo danom završen je sedmodnevni Startup kamp za mlade koji je bio prilika da 5 timova srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, prezentuju svoje inovativne ideje koje su razvijali tokom trajanja kampa. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju ideju je...

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U Tehnopolisu počeo Startup kamp za mlade

U prostorijama IPC Tehnopolisa je započeo Startup kamp za mlade, koji će trajati do 28. novembra. Ova jedinstvena prilika okuplja 25 talentovanih srednjoškolaca iz Nikšića i Pljevalja, koji će kroz interaktivni program obuke, predavanja, prezentacije i radionice imati...