V Konferencija o nacionalnom brendiranju počela u Kolašinu

06.03.2018

Peta Konferencija o nacionalnom brendiranju, koju organizuje Ministarstvo ekonomije, počela je danas u hotelu “Four Points by Sheraton” u Kolašinu. Ispred Tehnopolisa konferenciji prisustvuje menadžerka biznis inkubatora, Jelena Đedović.


Konferenciju, koja će trajati do 8. marta, danas je otvorio generalni direktor za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača Jovo Rabrenović i rukovodilac Kancelarije Projekta „Hans Zajdel“ Fondacije za Srbiju i za Crnu Goru Lutz Kober.

“U protekle dvije godine, koliko Ministarstvo ekonomije radi na procesu razvoja nacionalnog brenda, nailazili smo na različite izazove koje smo uspješno prebrodili i idemo dalje u pravcu stvaranja jedinstvenog modela nacionalnog brenda prema standardima koje smo sebi zacrtali”, kazao je generalni direktor za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača Jovo Rabrenović.

„Nalazimo se na jednom od najvažnijih trenutaka kada je riječ o izgradnji nacionalnog brenda. U protekle dvije godine, kada smo počeli sa projektom razvoja nacionalnog brenda Crne Gore, jedna od naših najvažnijih aktivnosti je upravo održavanje ove konferencije dva puta godišnje, sa idejom da kroz razgovor sa eminentnim stručnjacima iz različitih oblasti čujemo mišljenja iz svih bitnih oblasti koje čine nacionalni brend“, kazao je Rabrenović.

Na protekle četiri konferencije, kako je dodao, ugostili smo veliki broj stručnjaka iz Crne Gore, regiona i Evropske unije.

„U našem poslu razvoja nacionalnog brenda Crne Gore veliki partneri i pomoć su ljudi iz njemačke fondacije „Hans Zajdel“, koja nas već petu konferenciju svesrdno pomaže.

Rukovodilac Kancelarije Projekta „Hans Zajdel“ Fondacije za Srbiju i za Crnu Goru Lutz Kober kazao je da je za svaku državu, posebno Crnu Goru, od velikog velikog značaja da u globalnom svijetu koji se stalno mijenja sačuva svoj identitet i da se pozicionira u odnosu na svoje susjede.

„U proteklim godinama napravili ste odlučujuće korake ka razvoju izvornog identiteta nacionalnog brenda, čime ste učinili Crnu Goru vidljivijom i prepoznatljivijom u odnosu na već etablirane susjede. Mi smo svjesni da razvoj i etabliranje nacionalne marke jeste zahtjevan i dugotrajan proces koji je ostvaren tek kroz kontinurani rad. Ovaj proces zahtijeva donošenje važnih odluka, kao što su izbor ciljne grupe i definisanje potrebnih instrumenata za ciljnu grupu“, kazao je Kober kojem je uručena Zahvalnica za doprinos procesu razvoja nacionalnog brenda Crne Gore.

Tokom tri dana trajanja Konferencije biće organizovana četiri panela, i to: „Masovni, elitni ili eko kulturni turizam?“, „Individualni sportisti ili reprezentacija kao ambasador brenda države?“, „Potrošački etnocentrizam i brendiranje države“ i „Tradicionalne ili moderne vrijednosti za pozicioniranje države?“. Na panelima će govoriti eminentni univerzitetski profesori, istaknuti crnogorski sportisti, predstavnici ministarstava iz Crne Gore i regiona, kao i rukovodioci značajnih crnogorskih i regionalnih institucija.

Konferenciju o nacionalnom brendiranju organizuje Ministarstvo ekonomije, a finansira njemačka fondacija „Hans Zajdel“.

Povezani članci

Prijave za nezaboravno iskustvo na CBCC 2024: Digital Nomads Edition su otvorene   S ponosom objavljujemo otvarenje prijava za Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition, koja će se održati od 9. do 11. oktobra 2024. godine u Mostaru. CBCC...